torsdag, maj 13, 2010

Att väga sig

Jag har köpt en våg. Den är ny, fin och rosa. Jag äger en våg sedan tidigare men den är gammal och fungerar inte riktigt. Så jag köpte en ny.

Nu ligger den på golvet och är blank och rosa och antagligen väntar den på att väga något. Exempelvis mig. Det är ingen lätt sak detta. Jag väger mig nästan aldrig. Det är klassisk förnekelse förstås. Jag vill inte veta. Samtidigt känner jag min kropp så pass väl att jag vet om jag går upp eller ner i vikt, och står jag still känner jag inte riktigt någon anledning till att kliva upp på vågen. Men jag borde nog. Jag borde nog göra det då och då och ta in siffran som står där.

Och därför står den där nu. Rosa, blank och fin. Vi får se om jag vågar kliva upp på den snart.

3 kommentarer:

  1. Jag har precis plockat fram min våg efter att ha haft den i badrumsskåpet i många månader. Det var ingen trevlig siffra jag såg när jag ställde mig på den, men å andra sidan var det inte någon överraskning. Nu är det kul att väga sig, jag pulvrar ju inför min GBP-operation om lite mindre än 3 veckor. Just nu väger jag mig varje dag, men sen kommer jag försöka hålla mig till en gång i veckan. Det absolut skönaste med denna operationen är att jag ALDRIG MER BEHÖVER BANTA. Just det, jag behöver inte hålla på och räkna kalorier och få dåligt samvete när jag äter för många. Förhoppningsvis (ja, så tycker jag) kommer jag att vara överkänslig mot fett och socker. Och med tanke på att jag är så fruktansvärt rädd för att må illa och spy så lär det dröja innan jag försöker mig på att äta något som inte är nyttigt. Jag önskar dig lycka till med nya vågen, kanske kan du göra den glad någon dag och ställa dig på den? Men jag vet att det kan vara ett mindre trauma att göra det... Läser allt du skriver men är urusel på att kommentera... sorry!

    SvaraRadera
  2. Sv: Ja jo, jag antar det, men jag har liksom inte förstått att jag är smal ännu (Jag är den där irriterande "smala" personen som gnäller på att man är tjock) Du vet vilka jag menar :-P Jag har verkligen inte förstått att jag har gjort detta. Inte alls. Det känns superskumt och jag vet inte in eller ut. För egentligen borde jag vara nöjd, men vågen säger att jag måste ner mer mer mer :-S Galet sådant.

    Men TACK ändå :-D

    SvaraRadera